Giv dine patienter adgang til Injurymap

Send SMS henvisning med download instruktioner til din patient

Ugyldigt telefonnummer


Injurymap er udviklet af danske speciallæger i reumatologi. Appen er CE-mærket som medicinsk udstyr hos Lægemiddelstyrelsen. Efter 14 dages gratis prøveperiode koster Injurymap 29 kr. i månedligt abonnement.


Injurymap forklaret på 1 minut


Patientoplevelser


Injurymap kan anvendes til følgende områder


Ofte stillede spøgsmål

Hvordan er træningen struktureret?

Træningsprogrammerne tager hensyn til det skadede væv, og prøver at stimulere helingen bedst muligt. Træningen indledes derfor forsigtigt med bevægeøvelser og derefter med balanceøvelser og stabilitetstræning. Niveauet stiger gradvist indenfor hver af de tre typer af øvelser – hver gang patientens feedback viser, at han eller hun er klar til en sværere øvelse.

Træningsprogrammet afsluttes med den styrketræning, som vil gøre patienten i stand til at vende tilbage til arbejde, sport eller anden fritidsinteresse på vanligt niveau.
BEVÆGEØVELSER sigter mod at bevare så meget bevægelighed som muligt i de første faser. Derudover bruges de til at smidiggøre vævet og klargøre det til den efterfølgende træning. Det kan sammenlignes med at smøre en cykelkæde, så den ikke hakker over, hvis et led er stift.

STABILITETSTRÆNING er uhyre vigtig og ofte glemt. Øvelserne forbedrer balancen i kroppen og styringen af bevægelserne. Det kan sammenlignes med et cykeltandhjul, der sidder skævt, cyklen vil kører dårligt uanset kædens bevægelighed og styrken man træder med.

STYRKETRÆNING øger vævets styrke, men uden hensigtsmæssig bevægelighed og stabilitet, kan man ikke udføre øvelserne korrekt, og man risikerer at få andre skader. At have en skade er den største risikofaktor for at få en ny skade.

STRÆKØVELSER bevarer bevægeligheden, tager spændingen af vævet og stimulerer hensigtsmæssig heling!

Hvordan sikrer Injurymap at patienten vender tilbage til behandleren, hvis der opstår problemer under træningen?

Injurymap bruger patientens smertevurderinger til give dem information omkring, hvornår det kan være relevant at kontakte lægen.
Når patienterne træner, bliver de bedt om at vurdere hvor smertefulde øvelserne er, efter de har udført dem. Hvis en patient markerer, at en øvelse var meget smertefuld eller værre, får de en besked om at tage kontakt til deres læge, samt information om hvilke faresignaler de bør være opmærksomme på. Dette er med til at sikre at patienten kontakter sin behandler, hvis der opstår problemer under træningen.

Injurymap beder derudover brugeren om hver uge at angive deres generelle smerteniveau. Hvis det generelle smerteniveau stiger meget fra uge til uge, bliver de også opfordret til at overveje, om de bør søge læge.

Hvordan er patientens træningsforløb?

Patienterne starter med at få øvelser med lav belastning, men øvelserne bliver gradvist hårdere på baggrund hvad de er i stand til at klare. Patienten skal igennem tre faser, som for langt de fleste patienter tager mellem 2 - 6 måneder. Vi opfordrer patienten til at træne 3 gange om ugen enten 10, 20 eller 30 min.

Hvilke af mine patienter kan bruge injurymap?

Injurymap er målrettet patienter med normale muskel- og ledskader. Appen dækker følgende områder:

  • Lænderygsmerter
  • Skulder
  • Albue
  • Lænd
  • Hofte
  • Knæ
  • Ankel
  • Achillessene
  • Svangsene

Klik også på Programmer øverst på siden for at læse mere om, hvilke diagnoser Injurymap dækker.

Har du andre spørgsmål?

Skriv en e-mail til os, så svarer vi så hurtigt som muligt! Skriv til info@injurymap.com


En typisk konsultation

Din patient kommer til dig med smerter

Du vurderer, om patienten vil have gavn af træning

Du giver patienten et link til download.

Patienten downloader appen, og kan gå i gang med genoptræningen.